Telia Parken, FC København

7 Users score: 7 with 38 votes

FAKTA

  • Grundlagt: 9. september 1992
  • Kapacitet: 38.065
  • Adresse: Per Henrik Lings Allé 2, 2100 København
  • Transport: http://teliaparken.dk/korselsvejledning
  • Hjemmeside: www.fck.dk

ANBEFALINGER FRA FANS

  • Særlige opgør/rivaler: Brøndby
Lydniveau
Passion
Hymne
Charme

Vil du bedømme dette stadion, så gør du det i toppen af denne side.

Hvis du er nysgerrig på hvor dette stadion placerer sig på stemningsbarometeret, så klik her.

Og vil du se andre brugeres vurdering og kommentarer, så finder du dem i bunden af denne side.

Historie

FC København, eller FCK, er en københavnsk fodboldklub som blev stiftet i 1992, som en overbygning på Europas ældste fodboldklub uden for England, KB af 1876 og B 1903.

Klubben har spillet i den danske Superliga siden begyndelsen og er blevet danske mestre 11 gange.

Midt under nogle nedslående år op gennem 90´erne, blev Flemming Østergard kaldet Don Ø, direktør i klubben. Under hans lederskab blev klubben rigere og mangedoblede sin børsnoterede værdi.

I 1998 købte Don Ø Brian Laudrup og det blev det dyreste danske spillerindkøb i nyere tid. Med hjælp fra en fortrydelsesklausul kunne Laudrup fortryde inden for de første 6 måneder og det gjorde han. I stedet skrev han kontakt med Ajax Amsterdam.

I 2001 vendte de dårlige reultater med baggrund store investeringer for at få Roy Hodgson, Jacob Laursen og Ståle Solbakken. Sidstnævnte fik hjertestop under træningen efter kun 14 kampe på holdet. Han blev genoplivet på banen, men måtte indstille sin spillerkarriere. Mesterskabet blev vundet det år  blandt andet takket være Zumas saksespark.

Fra 2005 og frem gik det bedre. Klubben investerede i Jesper Grønkjær og Solbakken blev træner.

Klubben kvalificerer sig ind i mellem til Europas store turneringer og drømmen  om at være mere end bare med, lever

Stole Solbakken er den primære træner i FCKs forholdsvis korte historie. Han overtog trænerjobbet efter Roy Hodgson i 2001. Solbakken har været ude i andre klubber i Europa som træner, men er efter kort tid vendt hjem til København igen.

FCK spiller i hvide dragter.

Stadion

Parken er FCKs hjemmebane og træningsfaciliteterne ligger på Frederiksberg. KB tjente ikke nok til at kunne blive ved med at spille på deres hjemmebane, som var Idrætsparken, det senere Parken, og derfor fulgte dette stadion med i fusionen.

Idrætsparken blev indviet i 1911. I 1992 blev PARKEN, som stadionet nu hedder, indviet efter en totaltrenovering som varede 2 år. Der er nu plads til 38.000 tilskuere.

Senere blev Parken renoveret igen og udstyrede med et skydetag. I 2009 fik anlægget også en ny tribune til afløsning for den gamle d-tribune som var fra det oprindelige anlæg fra 1948.

Sejre

12 gange danske mestre og Superligamedaljer 16 gange. 8 gange pokalvindere, 3 gange Super Cup samt 1 gang Liga Cupvinder. Holdet har desuden vundet den hedengangne skandinaviske liga Royal League 2 gange