Sydbank Park

7.7 Users score: 7 with 15 votes

FAKTA

  • Grundlagt: 2001
  • Kapacitet: 10.000
  • Adresse: Stadionvej 7, 6100 Haderslev
  • Transport: https://soenderjyske.dk/klubben/stadion/sydbank-park/#
  • Hjemmeside: www.soenderjyske.dk
  • Stadionrundtur: Ingen
  • Hymne: 'Det lyseblå'
  • Rivaler: Esbjerg
Lydniveau
Passion
Hymne
Charme

Vil du bedømme dette stadion, så gør du det i toppen af denne side.

Hvis du er nysgerrig på hvor dette stadion placerer sig på stemningsbarometeret, så klik her.

Og vil du se andre brugeres vurdering og kommentarer, så finder du dem i bunden af denne side.

Historie

SønderjyskeE Fodbold er fodbold-afdelingen af Sønderjysk Elitesport, og herreholdet er en overbygning på Haderslev Fodboldklub, som rykkede op i Superligaen første gang i 2000.

Historien for fodbold i det sønderjyske starter omkring 1900, hvor fodboldklubber skød op overalt i Europa. Ingen ved præcist hvornår, men der blev dannet en klub i 1901 med 13 medlemmer, som var både danske og tyske.

I 1906 blev Hadeslev FK dannet, og det kostede 1 mark at melde sig ind. I 1908 vandt klubben alle sin kampe i den lokale turnering og blev Sønderjyllands-mestre. I mange år havde klubben ikke fodboldbaner. Det fik klubben først i 1930, hvor man indviede banerne på Aabenraavej og senere byggede et stadion.

I 1958 rykkede HFK op i Jyllandsserien (4. division) og et par år senere videre op i 3.division, hvor de blev helt frem til 1992. Endeligt i 1996 kom turen til 1.division og i 2000 Superligaen med holdet, som nu hed HFK Sønderjylland.

Som følge af oprykningen til Superligaen blev det nuværende Sydbank Park bygget og indviet som ny hjemmebane for klubben.

I 2003 rumlede snakken om for alvor at sætte Sønderjylland på fodbold-landkortet. Både ishockey og håndbold rørte også på sig på egnen. Det betød, at selskabet Sønderjysk Elitesport blev dannet 1. Januar 2004.

I de mellemliggende år er Sønderjyske rykket ned fra Superligaen igen, men i 2005 introducererede SønderjyskE Fodbold sig i Superligaen. Desværre rykker man ned efter en enkelt sæson. I de senere år er SønderjyskeE tilbage og fast bestanddel i Superligaen med det bedste resultat i 2016 hvor det blev til sølv.

Sønderjyske spiler i lyseblå trøjer med hvide bukser og bliver naturligt kaldt ‘De Lyseblå’.

Sønderjyskes cheftræner er Glen Riddersholm, der kom til klubben i 2019. Klubben ejes af Fonden Til Fremme Af Elitesport og Kultur i Sønderjylland via datterselskabet SUSAM.

Sønderjyske fik sit hidtil bedste resultat i Superligaen i 2016, hvor det blev til en flot 2. plads. I 2020 vandt klubben sin første titel, da de vandt en historisk Covid-19 påvirket pokalfinale over AaB i Esbjerg.

Stadion

Hjemmebanen er på Sydbank Park og er med sine 48 meter over havets overflade den højest beliggende hjemmebane i Superligaen.

Ved 25 års jubilæet i 1931 havde klubben 127 medlemmer og byggeriet af klubbens første rigtige stadion blev sat i gang.

Tre år senere blev det nye stadion, det fremmeste stadion af sin slags i Sønderjylland på det tidspunkt, indviet med en kamp mellem Haderslev og Vejle. Prisen lød på 60.000 kr.

 I 2001 blev Sydbank Park på Stadionvej indviet. Sydbank Park har en kapacitet på 10.000 tilskuere med plads til 5.100 siddende tilskuere.

Sydbank Park har været igennem en række moderniseringer i henholdsvis 2014, 2018 og 2019.

Primært har renoveringen bestået af nye og bedre samt overdækkede tribuner, ligesom hele stadion er gjort mere tv-venligt.

Stadionrekorden lyder på 8.357 tilskuere sat i et opgør imod Viborg FF.