Stadion an der alten forsterei, Union Berlin

9.5 Users score: 9 with 11 votes

FAKTA

  • Grundlagt: 7. august 1920
  • Kapacitet: 22012
  • Adresse: An der Wuhlheide 263, 12555 Berlin, Tyskland
  • Hjemmeside: http://www.altefoersterei.berlin/
  • Stadionrundtur: http://www.altefoersterei.berlin/stadionfuehrungen

ANBEFALINGER FRA FANS

  • Særlige opgør/rivaler: Hertha Berlin
Lydniveau
Passion
Hymne
Charme

Vil du bedømme dette stadion, så gør du det i toppen af denne side.

Hvis du er nysgerrig på hvor dette stadion placerer sig på stemningsbarometeret, så klik her.

Og vil du se andre brugeres vurdering og kommentarer, så finder du dem i bunden af denne side.

Historie

I 1906 blev klubben SC Olympia 06 Oberschöneweide grundlagt. Klubben havde succes i 20´erne og blev nr 2 i den tyske mesterskabsrække, kun overgået af Hamburger SV i 1923.

Efter 2. Verdenskrig blev klubben delt i en øst-klub og en vest-klub.

Øst-klubben fik navnet Union Oberschöneweide og vest-klubben SG Oberschöneweide. Det er den gamle øst-klub som i dag spiller under navnet 1. Union Berlin, et navn som de fik i 1966. Vestklubben hedder i øvrigt SG Union 06 Berlin og spiller i den 8. bedste række.

I østtyskland blev klubben, som nu er kendt so Union Berlin, hurtigt en af de mest populære klubber. Den primære konkurrent var BFC Dynamo Berlin. Den sportslige succes udeblev dog og kun et trofæ kom med hjem, nemlig det fra den østtyske pokalturnering.

Da Tyskland blev genforenet gik det hårdt ud over Union Berlins økonomi lige som mange andre blev ramt. Union kvalificerede sig til 2. Bundesliga i både ´93 og ´94 men fik på grund af de økonomiske problemer ikke licens.

Endeligt i 2001 lykkedes det klubben at rykke op og i samme sæson spillede de finale mod Schalke 04 i DFB-Pokalen men tabte. I dag spiller Union Berlin stadig i 2. Bundesliga. Besøg klubbens hjemmeside her.

Sejre

Sølv i det tyske mesterskab i 1923, vindere af den østtyske pokal i 1968 og sølv i 1986. Endeligt sølv i den tyske pokalfinale i 2001. Fortsat med i den andenbedste række i Tyskland, 2. Bundesliga.

Kendte spillere og danskere

Både Marko Rehmer, Sergej Barbarez og Robert Huth som senere fik en flot karriere i engelsk fodbold har spilet for Union Berlin. Jakob Busk, som tidligere har spillet for FCK, Horsens og Sandefjord, er nu målmand i Union Berlin. Kristian Pedersen fra Ringsted og Køge er forsvarsspiller.

Klubben har netop fået ny managing director idet Oliver Ruhnert er blevet ansat. Han har blandt andet tidligere arbejdet i Schalkes ungdomsafdeling. Kontrakten løber til 2020. For nylig fik Union Berlin også ny træner, da man valgte at fyre den tyske træner Jens Keller og hans danske assistent Henrik Pedersen på grund af svigtende resultater. André Hofschneider er træner og kendt i klubben, da han er tidligere profil på førsteholdet lige som han i en kort periode stod i spidsen for holdet i 15/16-sæsonen.