Stadio Olimpico, Lazio

8.4 Users score: 8 with 11 votes

FAKTA

  • Grundlagt: 1937
  • Kapacitet: 72.698
  • Adresse: Viale dei Gladiatori, 00135 Roma RM, Italien
  • Transport: http://www.asroma.com/en/tickets/getting-to-the-stadio-olimpico
  • Hjemmeside: http://www.sslazio.it/en

ANBEFALINGER FRA FANS

  • Særlige opgør/rivaler: Roma
Lydniveau
Passion
Hymne
Charme

Vil du bedømme dette stadion, så gør du det i toppen af denne side.

Hvis du er nysgerrig på hvor dette stadion placerer sig på stemningsbarometeret, så klik her.

Og vil du se andre brugeres vurdering og kommentarer, så finder du dem i bunden af denne side.

Historie

S.S. Lazio blev grundlagt den 9. Januar 1900. Hjemmebanen, Stadio Olimpico, det Olympiske stadion i Rom, deler Lazio med ærkerivalerne A.S. Roma.
Lazio spiller i lyseblå og hvid. Farverne er efter sigende inspireret af Grækenlands nationalvåben som et symbol på at sporstraditionerne er knyttet til de Olympiske Lege og at Lazio fra starten har haft mange forskellige sportsgrene inden for dørene.

Før 1. Verdenskrig deltog Lazio mange gange i de regionale mesterskaber med stor succes.

Lazio var det eneste hold, som ikke ville deltage i fusionen, hvis mål det var at skabe en klub fra Rom, som kunne konkurrere mod klubberne fra det nordlige Italien. Lazio ville ikke støtte Italiens fascistiske regimes ønske om at rejse Rom som det nye italienske imperiums strålende hovedstad med reference til antikkens Rom.

Lazio spillede konstant i Serie A i de første 30 år og den bedste finaleplacering blev en andenplads.

Danske Michael Laudrup kæmpede sammen med resten af Lazio for at klubben kunne forblive i den bedste række, men det lykkedes først da pengestærke Sergio Granotti købte klubben i 1992 og investerede i en række stjernespillere. Endelig i 2000 kunne Lazio for anden gange kalde sig meste.

I 2004 var pengestrømmen tørret ud og Claudio Lotito købte klubben. Det betød stabilitet for klubben som normalt sluttede sæsonen i ligaens bedste halvdel. Besøg klubbens hjemmeside her.

Stadion

Lazios fans holder til I Curva Nord, som er den nordlige ende af det Olympiske stadion. Farverne er altid hvide og blå og alle synger med på Non Mollare Mai, som betyder Giv aldrig op.

Det store gamle Olympiske stadion kan rumme 82.000 tilskuere, og er blevet renoveret 2 gange – i 30 érne og i 50 ´erne.

Med til Lazios stadion hører også den hvidhovede Ørn Olimpia. Klubben købte i 2010 en hvidhovedet amerikansk hun-ørn som før hver kamp flyver 3 runder over stadion og derefter lander på banen. Lazio-maskotten var 5 år gammel, da den blev købt og ka, i følge sine trænere blive op til 80 år. Olimpia har sit eget specialindrettede værelse i en femstjernet hotellejlighed

Sejre

Vindere af Serie A i 1974 og i 2000. Vindere af Coppa Italia 6 gange – senest i sæsonen 2018/2019 samt UEFA Pokalvindernes turnering i 1999 lige som de også vandt den Europæiske Supercup i 1999.

SS Lazio har en rigtig fin dansk fan side som du kan besøge her: sslazio.dk