Signal Iduna Park, Dortmund

8.5 Users score: 8 with 15 votes

FAKTA

  • Grundlagt: 1909
  • Kapacitet: 80.720
  • Adresse: Strobelallee, 44139 Dortmund, North Rhine-Westphalia, Germany
  • Transport: U-bahn Westfalenhallen
  • Hjemmeside: www.bvb.de

ANBEFALINGER FRA FANS

  • Særlige opgør/rivaler: Bayern + Schalke
  • Super stadion tour rundsvisning
  • Stå tæt på "Gelbe Mauer"
Lydniveau
Passion
Hymne
Charme

https://youtu.be/lbEfhE8kvEg

Vil du bedømme dette stadion, så gør du det i toppen af denne side.

Hvis du er nysgerrig på hvor dette stadion placerer sig på stemningsbarometeret, så klik her.

Og vil du se andre brugeres vurdering og kommentarer, så finder du dem i bunden af denne side.

Historie

Klubben blev gundlagt i 1909 af en gruppe spillere, som ikke længere ville spille under opsyn af den lokale præst. Ved selve grundlæggelsesmødet blev præsten fysisk holdt udenfor værtshuset Zum Wildschütz.

Spilledragten består af gul/sort-stribet trøje og sorte bokse samt sort/gul stribede strømper. Udebanedragten er omvendt.

På trods af forsøg på at forbedre resultaterne i de første årtier ved at købe profesionelle spillere, fik klubben ikke andet end økonomiske problemer. Den overlevede kun fordi en lokal rigmand betalte gælden af egen lomme. Først efter 2. Vedenskrig fik klubben succes med en sejr ved den nationale finale. I ´56 vandt de deres første mesterskab og derefter holdt de sig blandt de bedste.

Bundesligaen statede i 1963 og Dortmund var med. Timo Konietzka fra Dortmund scorede det allerførste mål i Bundesligaen.

Efter UEFA Cup finalen i 1993 fik Dortmund mulighed for at købe gode spillere og derefter fulgte de gode resultater. Klubben blev børsnoteret i 2000, men i 2003 gik det ikke godt i Champions League og økonomisk ruin var tæt på. Aktier faldt med 80% og spillerne gik 20% ned i løn.

Borussia Dortmund ligger i byen Dortmund midt i det vestlige Tyskland nær grænsen til Holland. Klubben spiller i Bundesligaen og er en af de mest succesfulde klubber. Besøg klubbens hjemmeside her. Du skal også kigge omkring denne  super fede og informative BVB fan side – klik her.

Stadion

Borussia Dortmunds hjemmebane er på Westfalen Sadion som mellem december 2005 og juni 2016 hed Signal Iduna Park. VM i 2006 blev også spillet på dette stadion, som kan rumme lidt mere end 81.000 tilskuere, hvoraf 67.000 af dem har et sæde at sidde på. Dortmunds stadion er Tysklands største.

Træner

Midt i maj 2018 skiltes Dortmund og træner Thomas Tuchel, som har skrevet 2-årig kontrakt med Paris Saint-Germain.
Inden da var Stöger træner i et halvt år, da han kun skrev kontrakt frem til sommeren, efter at han overtog stolen i december, hvor Peter Bosz blev fyret ovenpå en sæson uden resultater. Boszs kontrakt skulle ellers først være ophørt i sommeren 2019.
Lucien Favre er blevet frikøbt fra Nice og er træner for Dortmund frem til 2020.

Sejre

I årene 2000 til 2017 er det blevet til medaljer 9 gange i Budesligaen, 6 pokalfinaler, 7 Super Cup finaler samt 1 Europa Cup Final og 1 Champions Finale. Både Mark Strudal og Flemming Povlsen har spillet i Dortmund lige som også Niclas Jensen. Nu er Jacob Bruun Larsen at finde på det tyske hold.