Signal Iduna Park, Dortmund

Signal Iduna Park, Dortmund

9.2
Users score: 9 with 3 votes

FAKTA

 • Grundlagt: 1909
 • Kapacitet: 80.720
 • Adresse: Strobelallee, 44139 Dortmund, Nordrhein-Westfalen, Tyskland
 • Transport: U-bahn Westfalenhallen
 • Hjemmeside: www.bvb.de
 • Stadionrundtur: www.event.bvb.de/eng/Stadium-Tour/
 • Hymne: Borussia

ANBEFALINGER FRA FANS

 • Særlige opgør/rivaler: Bayern + Schalke
 • Fed stadionrundtur
 • Stå tæt på "Gelbe Mauer"
Lydniveau
Passion
Hymne
Charme

 

Hvis du ønsker at bedømme Signal Iduna Park, så ‘scroll’ ned i bunden af siden. Her kan du også se andre brugeres anmeldelse af dette stadion ligesom du kan se om dette stadion har fundet vej til stemningsbarometerets top 10 over de bedste stadionoplevelser i Europa.

Historie

Klubben blev gundlagt i 1909 af en gruppe spillere, som ikke længere ville spille under opsyn af den lokale præst. Ved selve grundlæggelsesmødet blev præsten fysisk holdt udenfor værtshuset Zum Wildschütz.

Spilledragten består af gul/sort-stribet trøje og sorte bokse samt sort/gul stribede strømper. Udebanedragten er omvendt.

På trods af forsøg på at forbedre resultaterne i de første årtier ved at købe profesionelle spillere, fik klubben ikke andet end økonomiske problemer. Den overlevede kun fordi en lokal rigmand betalte gælden af egen lomme. Først efter 2. Vedenskrig fik klubben succes med en sejr ved den nationale finale. I ´56 vandt de deres første mesterskab og derefter holdt de sig blandt de bedste.

Bundesligaen statede i 1963 og Dortmund var med. Timo Konietzka fra Dortmund scorede det allerførste mål i Bundesligaen.

Efter UEFA Cup finalen i 1993 fik Dortmund mulighed for at købe gode spillere og derefter fulgte de gode resultater. Klubben blev børsnoteret i 2000, men i 2003 gik det ikke godt i Champions League og økonomisk ruin var tæt på. Aktier faldt med 80% og spillerne gik 20% ned i løn.

Borussia Dortmund ligger i byen Dortmund midt i det vestlige Tyskland nær grænsen til Holland. Klubben spiller i Bundesligaen og er en af de mest succesfulde klubber. Besøg klubbens hjemmeside her. Du skal også kigge omkring denne  super fede og informative BVB fan side – klik her.

Stadion

Borussia Dortmunds hjemmebane er på Westfalen Sadion som mellem december 2005 og juni 2016 hed Signal Iduna Park. VM i 2006 blev også spillet på dette stadion, som kan rumme lidt mere end 81.000 tilskuere, hvoraf 67.000 af dem har et sæde at sidde på. Dortmunds stadion er Tysklands største.

Træner

Midt i maj 2018 skiltes Dortmund og træner Thomas Tuchel, som har skrevet 2-årig kontrakt med Paris Saint-Germain.
Inden da var Stöger træner i et halvt år, da han kun skrev kontrakt frem til sommeren, efter at han overtog stolen i december, hvor Peter Bosz blev fyret ovenpå en sæson uden resultater. Boszs kontrakt skulle ellers først være ophørt i sommeren 2019.
Lucien Favre er blevet frikøbt fra Nice og er træner for Dortmund frem til 2020.

Sejre

I årene 2000 til 2017 er det blevet til medaljer 9 gange i Budesligaen, 6 pokalfinaler, 7 Super Cup finaler samt 1 Europa Cup Final og 1 Champions Finale. Både Mark Strudal og Flemming Povlsen har spillet i Dortmund lige som også Niclas Jensen. Nu er Jacob Bruun Larsen at finde på det tyske hold.

5 Kommentarer

 1. Lydniveau

  10.00

  Passion

  10.00

  Hymne

  10.00

  Charme

  9.40

  Super

 2. Lydniveau

  9.70

  Passion

  9.70

  Hymne

  9.30

  Charme

  8.40

  Var en super oplevelse at være på stadion. Så Dortmund mod herta, stadion mere end levede op til se forventninger jeg havde.

 3. Lydniveau

  8.80

  Passion

  8.60

  Hymne

  8.60

  Charme

  8.40

  Et kæmpe stadion med massere af fanatiske fans. Dog synes jeg ikke at Dortmund’s fans lever op til den Status som mange har givet dem. Er man i Tyskland for at opleve en fantastisk stemning vil jeg anbefale klubber som Frankfurt og Dresden. Der kommer lydniveauet og passionen lige et niveau op.

  • fberthelsen

   24. juni 2018 at 12:00

   Tak, West! Jeg vil sætte dine kommentarer ind i vores fan anbefaling!

  • fberthelsen

   24. juni 2018 at 20:16

   Hej West – og TAK for dine MANGE anmeldelser, det er en kæmpe hjælp. Har prøvet at skrive til dig på din mail. Kunne du evt. sende en mail til mig på info@stadionstemning.dk så kan jeg oprette forbindelse? TAK. dbh
   Frederik, stadionstemning.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

© 2019

Tema af Anders NorenOp ↑