Guiseppe Meazza - San Siro, Inter

7.7 Users score: 7 with 6 votes

FAKTA

  • Grundlagt: 19. september 1926
  • Kapacitet: 80.000
  • Adresse: Piazzale Angelo Moratti, 20151 Milano MI,
  • Transport: https://www.inter.it/en/stadio/stadium-directions
  • Hjemmeside: http://www.sansiro.net/?lang=en

ANBEFALINGER FRA FANS

  • Særlige opgør/rivaler: AC Milan
Lydniveau
Passion
Hymne
Charme

Vil du bedømme dette stadion, så gør du det i toppen af denne side.

Hvis du er nysgerrig på hvor dette stadion placerer sig på stemningsbarometeret, så klik her.

Og vil du se andre brugeres vurdering og kommentarer, så finder du dem i bunden af denne side.

Historie

Football Club Internazionale Milano, kendt som Inter, eller Inter Milan er grundlagt i 1908 og er hjemmehørende i Milano, hvor de deler hjemmebane med Milan på Stadio Giuseppe Meazza – San Siro.

Det internationale navn betyder at spilere fra alle lande skulle være velkommen i klubben. Det var intentionen den aften på restaurant Orologio. Det var nemlig ikke en mulighed hos AC Milan, som var den anden fodboldklub i Milano.
Orologio betyder klokken eller ur. Dette symbol er stadig vigtigt hos Inter, lige som man alle år har holdt fast i de farver, som blev valgt den aften – Blå, sort og guld.

I dag er trøjerne blå/sort-stribede med lodrette streger og sorte bukser samt sorte eller blå strømper.

Fans kalder dem også Il Nerazzurri (de sorte og blå) La Beneamata som betyder De (højt) skattede. Der er også kælenavne med reference til en slange og endelige er der Baüscia, som betyder De Pralende. Men mon det er fansene selv som benytter dette sidste kælenavn? Klubben ejes af rigmanden Massimo Moratti. Hans far, Angelo Moratti var præsident for klubben i 1960´erne. Besøg klubbens hjemmeside her.

Sejre

Inter har altid spillet i Serie A og den har vundet det italiske mesterskab, Scudetto, 18 gange. Det 14. Mesterskab kom til inter via calciopoli-skandalen, hvor Juventus blev tvangsnedrykket efter korruption på højt plan og Milan fik trukket 8 point. I 60´erne vandt klubben Champions League , som dengang hed Den Europæiske Mesterholdsturnering, 2 gange og de vandt igen i 2010. Samme år vandt klubben også både Coppa Italia og VM for klubhold.

Lokalrivalerne er Milan, som Inter deler hjemmebane med. Når disse to hold spiler mod hinanden hedder derbyet Derby della Madonnina. Navnet referere til Jomfru Maria-statuen som står i Milano. Den bliver kaldt Madonnina, hvilket betyder Lille Madonna.

Stadion

Hjemmebane på Stadio Giuseppe Meazza – San Siro som de deler med AC Milan. Stadionet har plads til 80.000 tilskuere og det ejes af kommunen.

Oprindelige hed stadionet San Siro efter det område som det er bygget i. Men det er primært Milans fans som bruger dette navn. Inter kalder stadionet Giuseppe Meazza, som det blev opkaldt efter spilleren af samme navn, som har spillet for begge hold i 1930´erne og 40´erne. Han havde dog mest succes for Inter.

Fra 2014 er det officielle navn Giuseppe Meazza – San Siro.

Stadionet har være ombygget og moderniseret mange gange. Senest i 1990 hvor VM slutrunden skulle spilles der

Stadionet regnes for at være et af de bedste fordi der er så kort fra pladserne til banen og fordi der er et stort tag.