San Siro, AC Milan

7 Users score: 7 with 5 votes

FAKTA

  • Grundlagt: 19. september 1926
  • Kapacitet: 80.018
  • Adresse: Piazzale Angelo Moratti, 20151 Milano MI, Italien
  • Transport: https://www.acmilan.com/en/club/sites/san-siro
  • Hjemmeside: http://www.sansiro.net/?lang=en

ANBEFALINGER FRA FANS

  • Særlige opgør/rivaler: Inter
Lydniveau
Passion
Hymne
Charme

Vil du bedømme dette stadion, så gør du det i toppen af denne side.

Hvis du er nysgerrig på hvor dette stadion placerer sig på stemningsbarometeret, så klik her.

Og vil du se andre brugeres vurdering og kommentarer, så finder du dem i bunden af denne side.

Historie

Associazione Calcio Milan er fra Milano i Italien. Klubben er en klassisk Italiensk fodboldklub i Serie A. Klubben blev grundlagt i 1899 som Milan Football & Cricket Club.

Milans storhedstid var i 1950´erne hvor især 3 svenske spillere dominerede spillet. Svensker hed Gunnar Nordahl, Gunnar Gren og Nils Liedholm. De blev kendt som Gre-No-Li.

Nordahl var en fantastisk frontangriber og er fortsat den spiller med flest scoringer – 210 mål på 291 kampe.

Men også i slut 80´erne og start 90´erne gik det godt i Milano. De 3 hollændere Marco Van Basten, Ruud Gullit og Frank Rijkaard blev kendt som de Flyvende Hollændere men en anden gruppe spiller var også med.

De hed The Fantastic Four og var backkæden. Den bestod af Paolo Maldini, Franco Baresi, Alessandro Costacurta og Mauro Tassotti.

I dag er flere fra backkæden involveret i klubben som trænere og leder af ungdomsafdelingen. Da Baresi trak sig fra professionel fodbold blev hans nummer, nr. 6, trukket ud af Milan. Ingen andre skal spille i nr. 6. Det samt skete med nr. 3 som Paolo Maldini spillede i. Undtagelsen vil være hans sønner, skulle de få en karriere i Milan.

Klubben bliver enten kaldt Rossoneri, altså de rød-sorte, eller Il Diavolo som betyder Djævlen. På Lombardisk, som er en dialektgruppe fra norditalien, bliver Milans fans kaldt Casciavit, som betyder skruetrækker.

Efter sigende er det en reference til fansene i de tidlige år som kom fra arbejderklassen. I dag belyser det den lange rejse til succes, som Milan og arbejderne har været på. Besøg klubbens hjemmeside her.

Sejre

Milan har vundet det italienske mesterskab 18 gange, Europacuppen for mesterhold 3 gange og Champions League 7 gange – senest i 2007. Desuden Coppa Italia 5 gange, Supercoppa 7 gange og FIFA World Cup 1 gang.

Stadion

San Siro, fra 1925, er A.C. Milans hjemmebane og med sine 80.000 pladser er der knald på ved kampene.

Milan og Inter deles om banen og stadionet er ejet af kommunen. Oprindeligt hed stadionet San Siro, men det er kun Milans fans som bruger det navn. Inter kalder det det Giuseppe Meazza, som det blev omdøbt til efter spilleren af samme navn som har spillet for begge hold i 1930´erne og 40´erne. Han havde dog mest succes for Inter. Fra 2014 er det officielle navn Giuseppe Meazza – San Siro.

Stadionet har være ombygget og moderniseret mange gange. Senest i 1990 hvor VM slutrunden skulle spilles der.

Stadionet regnes for at være et af de bedste fordi der er så kort fra pladserne til banen og fordi der er et stort tag.