Right To Dream Park, FC Nordsjælland

7 Users score: 6 with 12 votes

FAKTA

  • Grundlagt: 1999
  • Kapacitet: 10.300
  • Adresse: Farum Park 2, 3520 Farum
  • Transport: https://fcn.dk/om-fcn/righttodreampark/
  • Hjemmeside: www.fcn.dk
  • Stadionrundtur: Ingen
  • Hymne: FCN sangen
  • Rivaler: Lyngby
Lydniveau
Passion
Hymne
Charme

Vil du bedømme dette stadion, så gør du det i toppen af denne side.

Hvis du er nysgerrig på hvor dette stadion placerer sig på stemningsbarometeret, så klik her.

Og vil du se andre brugeres vurdering og kommentarer, så finder du dem i bunden af denne side.

Historie

FC Nordsjælland er opstået ud af Farum Boldklub, som blev dannet i 1992 efter en fusion mellem de to hold Farum IK og Stansholdt Boldklub.

Det var den daværende borgmester i Farum, Peter Brixtofte, som var en af idémændene bag fusionen. Brixtofte var også i en periode formand for klubben.

Farum Boldklub rykkede hurtigt op gennem rækkerne i Danmarksturneringen. Men det blev senere kendt, at det blandt andet var sket for kommunale midler, som var overført ulovligt.

I sæsonen 2001/2002 rykke klubben op i Superligaen og vandt bronze det første år.

I 2003 skiftede klubben navn til FC Nordsjælland med et mål om at blive hele Nordsjællands storhold. I den første sæson rakte det kun til en niendeplads.

Trænerudskiftning og spillerindkøb samt stor satsning på talentudvikling gjorde, at holdet i årene efter langsomt men sikkert etablerede sig i den bedste halvdel af superligaen. I 2010 og 2011 vandt klubben sågar pokalfinalen efter sejre over FCM begge gange. Kulminationen kom i sæsonen 2011/12 , hvor FC Nordsjælland strøg helt til tops og vandt det danske mesterskab. Netop dette år lå dansk fodbold så godt til europæisk, at et dansk mesterskab udløste direkte billet til Champions Leagues gruppespil.

Champions League bød på Juventus, Chelsea og Shaktar Donetsk. Det blev desværre til 5 nederlag i 6 kampe og klar exit. Dog fik FC Nordsjælland fodbold-Europa til at løfte øjenbrynet, da de i en fantastisk kamp i Parken (større kapacitet) klarede 1-1 i hjemmekampen imod Juventus.

Europæisk har FC Nordsjælland også spillet med i UEFA-cup og Europa League-kvalifikationen flere gange. Dog er 1. runde (UEFA Cup) og kvalifikationsrunderne (Europa League) blevet endestationerne. I sæsonerne 2002/2003 og 2008/2009  nåede man således 1. runde i UEFA Cuppen.

i 2010/2011 og 2011/2012 nåede man henholdsvis 3. kvalifikationsrunde og den sidste playoff inden gruppespillet men begge gange stod Sporting Lissabon i vejen. Også i sæsonen 2018/2019 nåede man 3. kvalifikationsrunde.

FC Nordsjælland er kendt for offensivt foldbold, og som en klub, der satser stort på talentudvikling. Fodbold Samarbejde Nordsjælland er dertil hele regionens store klubnetværk med 66 lokale samarbejdsklubber foruden flagskibet FC Nordsjælland.

FC Nordsjælland er også en del af Right to Dream-gruppen, der blandt andet har et meget succesfuldt fodboldakademi i Ghana.

Flemming Pedersen er cheftræner i klubben og kom til klubben i 2017. Først var han teknisk direktør men afløste i 2019 nuværende landstræner Kasper Hjulmand som cheftræner. Samme Hjulmand var Pedersen assistent for i tyske Mainz 05.

Klubben bliver også kaldt ‘Tigrene’ efter tigeren i klub-logoet. FCN spiller i helt rødt.

FC Nordsjælland ejes af den engelske forrretningsmand Tom Vurnon, der også er ejer af Right to Dream-gruppen.

Stadion

Farum Idrætspark (Farum Park) skiftede i 2016 navn til Right to Dream Park som et signal om, at de to akademier i Nordsjælland og Ghana, hvis akademi hedder Right to Dream, nu arbejder sammen.

På stadionet i Farum er der plads til 9800 siddende tilskuere og 500 stående. Right to Dream Park blev bygget i 1999.

Der er boder under tribunerne, og inde på stadion er der en bar i hjørnet mellem A og D tribunen. Man kan købe FCN Coins i fan-shoppen og spare penge på indkøb på stadion.

Udover fodboldstadionet rummer Right to Dream Park også et hotel- og konferencecenter samt restauranten Sepp.

Lige udenfor stadion er der parkeringsmuligheder, som deles med hotellet.

Right to Dream Park fik i 2012 anlagt kuntsgræs og blev dermed den første superligaklub med 100% kunstbane.

Danmarks u/21 landshold har spillet flere hjemmekampe på Right to Dream Park ligesom også TV-holdet FC Zulu en overgang huserede på banen.