CORONABOLD: STADIONSTEMNING PÅ NATURE ENERGY PARK

Stadionstemning havde helt ekstraordinært fået muligheden for at være til stede og opleve Superliga-kampen mellem OB og Horsens på årets første november-dag. En noget anderledes fodboldoplevelse i skyggen af pandemien, og lad det være sagt med det samme – vi glæder os til, at der må komme tilskuere på stadion igen!

Behørigt udstyret med desinficerende sprit, var kun to åbne indgange til dagens kamp – en til de 150 sponsorer og en til 150 udvalgte sæsonkortholdere (fundet ved lodtrækning erfarede vi) et signal om, at der var fodbold på stadion. Ellers var det faktisk ikke til at se.

 

         

 

Fan-zonen lå spøgelsesagtigt hen med tomme og øde boder. Hovedindgangen var lukket og låst og tælleapparaterne stod stille. Nature Energy Park lignede alt andet end en forventningsfuld kampdag for byens hold – de stribede. Men de, der trods alt måtte komme ind, var opsatte og huskede flittigt hinanden på kampens vigtighed og, at i dag SKULLE være tre point til hjemmeholdet.

I gang kom kampen da også med larm og musik fra højtalerne som et i det mindste en smule stemningsfyldt modsvar til de gabende tomme tribuner. Dommerens startfløjt blev som en skærende hyletone i den larmende stilhed. Selve kampen blev heller ikke en særligt medrivende forestilling. Den var mere intens end velspillet, men til spillerens forsvar må det også være lidt svære end normalt at sætte sig op til at give den gas foran et tomt stadion.

 

          

Højdepunktet blev kampens enlige men ganske udmærkede scoring fra hjemmeholdet efter et velspillet angreb omkring halvvejs i første halvleg.

Ellers blev det mest mindeværdige fra kampen en grov tackling på en af hjemmeholdets spillere, som dommeren efter en VAR-konsultation takserede til direkte rødt kort. I denne situation kom der lidt lyd på enkelte tilskuere på Barfoed-tribunen, hvor kortholderne sad.

Hele stadion kunne således tydeligt høre, da en tilskuer meget højlydt gav sin uforbeholdne mening om dommeren og dennes øjne, i det tilfælde, at han ikke kunne se, at førnævnte tackling var til rødt.

Resten af kampen var jævnbyrdig uden OB formåede at udnytte deres overtal, men en vigtig sejr på 1-0 fik de hevet i land.

     

De fremmødte tilskuere kunne dermed lige så stille og roligt som de kom gå veltilfredse hjem og få varmen efter en råkold efterårsdag på stadion.

En ting var vi alle enige om – vi glæder os til tilskuere og rigtig stemning på stadion, og en kontrollør opsummerede dagens oplevelse meget sigende:

En far og hans lille søn var kommet forbi lige udenfor stadion på deres søndags-gåtur under kampen og fik øje på kontrolløren ved en indgang.

Faderen spurgte på sin søns vegne, om man måske måtte komme ind og se stadion. Kontrolleren måtte jo i sagens natur afvise, idet der jo var en kamp i gang, hvortil faderen meget overrasket udbrød: – gud, spiller de derinde nu!?