Millerntorn-Stadion

8.5 Users score: 8 with 3 votes

FAKTA

  • Grundlagt: 1910
  • Kapacitet: 29.546
  • Adresse: Harald-Stender-Platz 1, 20359 Hamborg
  • Transport: https://www.fcstpauli.com/verein/millerntor-stadion/
  • Hjemmeside: https://www.fcstpauli.com
  • Stadionrundtur: https://www.fcstpauli.com/tickets/stadionfuehrung/
  • Hymne:
  • Rivaler: Hamburger SV
Lydniveau
Passion
Hymne
Charme

Vil du bedømme dette stadion, så gør du det i toppen af denne side.

Hvis du er nysgerrig på hvor dette stadion placerer sig på stemningsbarometeret, så klik her.

Og vil du se andre brugeres vurdering og kommentarer, så finder du dem i bunden af denne side.

Historie

St. Pauli er grundlagt i 1910 under navnet St. Pauli TV. Klubben eksisterede dog allerede i 1899, dog endnu ikke som andet end en samling fodboldentusiaster fra det tidligere Hamuburg-St. Pauli Turn Verein.

I 1924 skiftede klubben navn til det, vi kender dag – FC St. Pauli.

Klubben er placeret på Havnearealet i St. Pauli i nærheden af Hamburgs berømte Reberbahn med tilhørende kulørte natteliv. Dette er via en vellykket indsats fra klubben blevet til et varemærke for klubben, der i løbet af 1980erne fik decideret kultstatus som fodboldklub. Ikke mindst fordi supporterne som uofficelt synbol tog dødningemotivet med kranie og knogler til sig som antifascistisk symbol. Således blev St. Pauli i perioden også den første klub, der direkte forbyder højrenationalistiske aktiviteter på stadion.

St. Pauli er fortsat kendt for deres meget entusiastiske og medlevende fans og nyder fortsat den dag i dag stor kultstatus. Således har klubben store fanskarer udenfor landets grænser blandt andet i Danmark.

St. Pauli trænes af hollandske Jus Luhukay, der kom til klubben i 2019.

St. Pauli rykkede op i bundesligaen i 1977 for første gang. Efterfølgende rykkede klubben og ned mellem 2. Bundesliga og Bundesligaen op igennem 1980erne og 1990erne med en enkelt nedrykning til den tredje bedste tyske række undervejs også.

St. Paulis seneste optræden i Bundesligaen daterer sig tilbage til sæsonen 2010/2011. Siden har holdet optrådt i 2. bundesligaen med skiftende resultater til følge.

St. Paulis store ærkerival er Hamburg SV. Kampene imellem disse to kaldes Hamburger Stadtderby.

Stadion

St. Pauli spiller på Millerntor-Stadium og har gjort det siden 1964. Ned åbningen i 1963 kunne Mellerntor-Stadium rumme 32.000 tilskuere, hvilket dog hurtigt blev nedgraderet til 20.629 af sikkerhedsmæssige årsager. Igennem årerne, og senest i 2015, er stadion blevet renoveret og opgraderet.

Millerntor-Stadium har for nuværende en kapacitet på 29.546 tilskuer, hvilket blev opnået i en kamp imod Arminia Bielefeld i juli 2015.

VIP-områderne på stadium er navngivet Séparées (aflukkede rum), som en humoristisk reference til ”Chambre Séparées” – kaldenavnet for sexarbejdernes rum på Red Light District ved Reberbahn.

Millerntor-Stadium benyttes også som koncertsted og som hjemmebane for det lokale amerikanske football-hold Blue Devils American.