STADIONSTEMNING TIL EM KVAL I TELIA PARKEN

Med tenniscifre 6-0 blev det en stor dansk aften i Telia Parken, hvor vores oplevelse var, at den røde mur var den tolvte mand og bliver særdeles vigtig, når vi skal til EM! Og til de kommende EM og VM kvalifikationsrunder.

DBU havde inviteret stadionstemning til bold på den røde mur.

Og det var en god oplevelse – især når man tænker blot et år tilbage, hvor stemningen kunne være noget flad til landskampe mod de mindre nationer. Det er den ikke mere. Og dette takket være konceptet bag den røde mur. Før og under kampen var det velorkestreret af ”manden med megafonen” der ledte “fan-slagets” gang.


At bølgen ruller flere gange, at de klassiske landsholdsange kommer ud af muren med væsentlig volumen, og at vi slutter gildet af med nationalmelodien er et meget godt billede af det indtryk vi sad med bagefter.

Nemlig at der er et stort grønt håb for at vi igen kan få passion, begejstring og indlevelse tilbage i Telia Parken.

Før kampen var vi overraskede over hvor meget der i grunden sker udenfor stadion – i alt fra samlingen på Rådhuspladsen til marchen mod stadion og de mange aktiviteter og boder mv uden for stadion. Det var fedt sat op.

 

 

Noget af det vi oplevede som virkede ret godt var, at stemningen på den røde mur holdt stand igennem hele kampen – der var ingen rigtige døde perioder hvor stemningen ebbede ud. Og selvfølgeligt skal fodbold folket vænne sig til, at det kræver dedikation at holde dampen oppe på lægterne i alle 90 minutter, men vi synes generelt de gjorde det godt.

Prikken over det berømte i må være, at hvor DBU med den røde mur gere vil flytte stemningen tæt på spillerne, så udviser spillerne samme adfærd ved at gå ud og takke efterfølgende – der var mange unge fans der fik sig en stor oplevelse ved at være så tæt på stjernerne.

 

    

 

Og så lagde vi mærke til at både spillere og kommentatorer efterfølgende har rost stemnings-delen i Telia Parken den aften! Man kan kun forestille sig, hvor vildt det bliver, når DK skal spille EM kampe på hjemmebane – det forudser vi bliver ren verdensklasse, hvis DBU fastholder ambitionen om at den røde mur skal være den tolvte-mand!

Vi siger tak til DBU for invitationen og på med klaphatten!