Emirates Stadium, Arsenal

5.7 Users score: 5 with 6 votes

FAKTA

  • Grundlagt: 22. juli 2006
  • Kapacitet: 60.316
  • Adresse: Hornsey Rd, London N7 7AJ, Storbritannien
  • Transport: https://www.arsenal.com/emirates-stadium/get-to-emirates-stadium
  • Hjemmeside: https://www.arsenal.com/

ANBEFALINGER FRA FANS

  • Særlige opgør/rivaler: Tottenham
Lydniveau
Passion
Hymne
Charme

Vil du bedømme dette stadion, så gør du det i toppen af denne side.

Hvis du er nysgerrig på hvor dette stadion placerer sig på stemningsbarometeret, så klik her.

Og vil du se andre brugeres vurdering og kommentarer, så finder du dem i bunden af denne side.

Historie

Klubben, som kaldes Arsenal eller the Gunners, tilnavnet stammer fra etableringen der skete blandt en gruppe arbejdere fra våbenfabrikken Royal Arsenal, deraf kommer også kanonen i logoet, spiller i Premier League.

Fabriksarbejderne gik sammen i fodboldklubben Arsenal i 1886, men dengang kaldte de sig Dial Square. Kort tid efter skiftede de dog navn til Royal Arsenal, og igen i 1891 skiftede de navn – denne gang til Woolwich Arsenal. Det sidste navneskifte var i 1941, hvor det blev til Arsenal F. C.

I 1910 gik klubben fallit på grund af alt for lave tilskuertal, men i 1913 vendte de tilbage til Second Division og flyttede over på den anden side af floden Themsen til det dengang nye Highbury.

Da Arsenal i 1919 blev valgt til at rykke op i First Division på bekostning af Tottenham, startede rivalriet i mellem de to klubber.

Arsenal er i øvrigt den eneste Londonklub, som har sin egen undergrundsstation. Navneforandringen skete i 1932 og skete efter sigende det arbejde som manageren Chapman lagde i det. Tidligere hed stationen Gillespie Road.

Herbert Chapman blev ansat i klubben i 1925 og døde i 1934. Han nåede dermed ikke at se sin klubs succes ovenpå det arbejde, som han havde gjort.

Siden 00´erne har Arsenal arbejdet sig op til endnu et tilnavn. The Invincibles – De Uovervindelige.  Klubben har blandt andet vundet The Double i 2002 for at gøre sig fortjent til den betegnelse. Besøg klubbens hjemmeside her.

Stadion

Arsenal har hjemmebane på det nybyggede Ashburtin Grove/ Emirates Stadium fordi det oprindelige stadion, Highbury, med sine 38.000 pladser ikke svarede til hverken ambitioner eller popularitet. Det nye Emirates Stadium fra 2006 har plads til godt 60.000 tilskuere.

En del af Arsenals fans omtaler stadionet som The Grove eller Ashburton Grove fordi de er imod sponsorerede stadion-nanvne, sådan som det er tilfældet med Arsenals, der er navngivet efter sponsoreren Flyselskabet Emirates. Aftalen løber minimum til 2018.

Sejre

Arsenal er den klub som har spillet i den bedste engelske række i længst udbrudt tid. Klubben rykkede op i 1919 og har været der siden. Mellem 1930 og 1938 vandt klubben mesterskabet 5 gange og FA Cup´en 2 gange.

I 2002 vandt Arsenal The Double, da de både vandt Premier League og FA Cup. De havde gjort det samme allerede i ´70-´71. I 2003 vandt de Premier League uden at tabe en eneste kamp og året efter nåede de helt til finalen i Champions League, hvor de dog tabte til Barcelona.