DS Arena

6.9 Users score: 6 with 5 votes

FAKTA

  • Grundlagt: 1958
  • Kapacitet: 10.700
  • Adresse: Amerikavej 9, 9500 Hobro
  • Transport: http://hikfodbold.dk/ds-arena/find-vej
  • Hjemmeside: www.hikfodbold.dk
  • Stadionrundtur: Ingen
  • Hymne: ''Vi hiver sejren hjem'
  • Rivaler: AaB, Randers FC
Lydniveau
Passion
Hymne
Charme

Vil du bedømme dette stadion, så gør du det i toppen af denne side.

Hvis du er nysgerrig på hvor dette stadion placerer sig på stemningsbarometeret, så klik her.

Og vil du se andre brugeres vurdering og kommentarer, så finder du dem i bunden af denne side.

Historie

Hobro IK Fodbold, eller HIK Fodbold, er fodbold-afdelingen af idrætsforeningen Hobro Idræts Klub.

I 1913 besluttede en flok unge mennesker at danne en fodboldklub. Klubben blev kaldt Hobro Idrætsforening. Den nuværende Hobro Idræts Klub kom først til verden efter en sammenlægning med den i mellemtiden opståede Hobro Boldklub.

De første kampe blev spillet på Vilhelmsminde men måtte flyttes ned på den daværende markedsplads i byen. Senere blev en rigtig fodboldbane etableret på Vester Allé, men da denne hurtigt blev kendt som mudderbanen, rykkede holdet i 30´erne til en mark ved Rosendal, hvor der blev lavet baner.

I 1970´erne var klubben præget af rod og økonomisk ruin, men gennem de næste ti år spillede holdet sig op i Jyllands-serien og videre opad i divisionerne.

I 2009 rykkede klubben for første gang nogensinde op i 1. division.

Blot fire år efter i 2013/14 rykkede Hobro IK meget overraskende op i Superligaen efter sæsonen før at have kæmpet for at undgå nedrykning. Hobro var heller ikke spået mange chancer for at overleve i Superligaen, men igen overraskede de stort og blev en flot nr. 7 efter sejre over blandt andet Brøndby, OB og FCK.

Sæsonen efter blev det dog til en 12. og sidste plads og nedrykning til 1. division igen. Året efter rykkede man dog hurtigt op igen, og fra sæsonen 2017/18 og de næste tre sæsoner var Hobro at finde i Superligaen. I 2019/20 tabe Hobro den afgørende nedrykningsduel imod Lyngby og rykkede ned i 1. division igen.

Hobro IK spiller i gul trøje med mørkeblå ærmer og mørkeblå bukser samt strømper. Holdets cheftræner er tidligere spiller Peter Sørensen, der kom til klubben i 2019.

Hobro ejes af aktieselskabet Hobro IK A/S, der igen ejes af selskabet Hobro IK af 1913.

Stadion

Hobro IK har hjemmebane på DS Arena, der er en del af Hobro Idrætscenter, der også inkludere skydebaner, svømmehal, boksehal, multihal, motionscenter samt to indendørshaller.

DS Arena eller Hobro Stadion, som det hed indtil 2011 (hvor en ny sponsoraftale gav det nye navn), er grundlagt i 1958.

DS Arena har en kapacitet på 10.700 tilskuere med 3.050 sidde pladser. I 2011 og 2014-15 gennemgik stadion to større renoveringer, hvor sidstnævnte var en direkte konsekvens af klubbens på daværende tidspunkt nye status som superligaklub – med dertil større krav til stadion.

Tilskuer-rekorden på stadion blev sat i 2014, hvor der til hjemmekampen imod Brøndby IF var 6.583 tilskuere på lægterne.