Ceres Park, AGF

7.1 Users score: 7 with 11 votes

FAKTA

  • Grundlagt: 19. februar 1920
  • Kapacitet: 20032
  • Adresse: Stadion Allé 70, 8000 Aarhus C
  • Transport: https://www.parkarena.dk/info/find-vej-med-bus-og-bil/
  • Hjemmeside: www.agf.dk
  • Stadionrundtur: Ingen
  • Hymne: 'I troed vi var død og borte'
  • Rivaler: FC Midtjylland, Randers, Brøndby

ANBEFALINGER FRA FANS

  • Stå tæt på 'De Hvie' på stemningstribunen øvre B
Lydniveau
Passion
Hymne
Charme

Vil du bedømme dette stadion, så gør du det i toppen af denne side.

Hvis du er nysgerrig på hvor dette stadion placerer sig på stemningsbarometeret, så klik her.

Og vil du se andre brugeres vurdering og kommentarer, så finder du dem i bunden af denne side.

Historie

Klubben blev startet som Aarhus Gymnastikforening af 1880. Fodbold kom til i 1902. AGF er historisk en af de mest succesfulde danske klubber med fem danske mesterskaber; 1954/55, 1955-56, 1956-57, 1960 og 1986. Det er blevet til sølvmedaljer 8 gange og bronze hele 11 gange i historien.

Her udover har AGF vundet ni pokaltitler – senest i 1996. Yderligere har de været finalist yderligere tre gange – senest i 2015-16.

I 1978 blev den professionelle del af klubben stiftet. I 2005 blev den professionelle fodboldafdeling en del af nye Aarhus Elite, som også rummer Aarhus Håndbold og Basketball med Bakken Bears. Aarhus Elite rummer også sportsselskabet Atletion (som står bag Ceres Park og Arena).

AGF har spillet med i Superligaen i alle år på nær tre. Igennem 00’erne har resultaterne ikke været som tidligere og dette har skabt intern splittelse. Dermed er tilnavnet ‘Galehuset’ opstået – et navn som fanklubben har taget til sig. I 10’erne har man opnået en 5. plads og en 6. plads som det bedste blandt flere sæsoner, hvor placeringerne ellers har lagt lige omkring top-10.

I 2019/2020 fik AGF dog væsenlig mere vind i sejlene og en fantastisk forårs-sæson betød, at AGF helt til sidste spilledag var med i kampen om sølvmedaljerne. FC København snuppede dog disse for næsen af århusianerne, der måtte ‘nøjdes’ med en flot bronzemedalje samt håb om nye tider på Fredensvang.

Den aarhusianske klub deltog i den allerførste udgave af Mesterholdenes Europa Cup i 1955 men henholdsvis tabte og spillede uafgjort mod Stade Reims. I 1961 nåede de til kvartfinalerne men blev besejret af Benefice, der senere vandt turneringen.

I 1976 rykkede AGF op i Danmarks bedste række og blev der i 30 år.  Men sidst i 1960erne og i starten af 1970erne måtte klubben ned i 2. Division.

Op igennem 1980erne vendte billedet atter, og klubben vandt det danske mesterskab for femte gang i 1986. I 1988 deltog man i Pokalvindernes Europa Cup, hvor det blev til en flot kvartfinaleplads. Selveste F.C. Barcelona blev dog århusianernes banemænd her.

En del stormfulde år med både højdepunkter og nedrykninger fulgte. I sæsonen 2011/2012 kvalificerede man sig til Europa League uden dog at nå gruppespillet.

Den heftige udskiftning af trænere er dog fortsat gennem årerne. Nuværende cheftræner er David Nielsen, der kom til klubben i 2017.

AGF ejes af Aarhus Elite, der har Jacob Nielsen som administrerende direktør.

AGF kaldes også ‘de hvii’ eller ‘byens hold’.

Stadion

Ceres Park, som er AGFs hjemmebane, har plads til 19.433 tilskuere – alle siddepladser. Ceres Park har varme i græstæppet og løberbaner rundt om grønsværen.

I de første år spilede AGF dels på nogle baner på Galgebakken, hvor Aarhus Universitet ligger nu, og dels på en bane i den sydlige del af Aarhus, hvor Tivoli Friheden ligger nu.

 I 1911 blev AGF herre i eget hus, da man havde købt baner ved Dalgas Avenue og byggede klubhus. I 1920 blev det første Aarhus Stadion bygget på samme placering. I 1941 flyttede AGF klubhus og træningsanlæg til den nuværende placering i Fredensvang i forstaden Viby J.

 I 2001 gennemgik stadion en større renovering, ligesom der også blev yderligere renoveret i 2009. I 2011 betød endnu en renovering bedre barer og boder lige som både toiletforhold og adgangsforhold blev moderniseret.

 Der er 640 gratis parkeringspladser lige ved indgangen. Det store søjle-indgangsparti i bunden af Stadion Allé fører videre ind gennem Søjlegården til hal 1 og 2.

Ceres Park har tidligere lagt græs til træningslejr for F.C. Barcelona, flere landskampe med det danske landshold – senest to kval-kampe imod Liechtenstein og Spanien i 2008 samt en venskabskamp imod Irland samme år.

Ceres Park har også lagt græs til flere koncerter igennem tiden. Blandt andet har AC/DC, Depeche Mode og Eagles optrådt på stadion.