CASA Arena, AC Horsens

7.3 Users score: 7 with 4 votes

FAKTA

  • Grundlagt: 1994
  • Kapacitet: 10.400
  • Adresse: Langmarksvej 59, 8700 Horsens
  • Transport: http://www.achorsens.dk/casa-arena/stadion
  • Hjemmeside: http://www.achorsens.dk/
  • Stadionrundtur: Ingen
  • Hymne: Vores ACH / AC Horsens er vi

ANBEFALINGER FRA FANS

  • Særlige opgør/rivaler: Vejle
  • Stå tæt på Øst Tribunen
Lydniveau
Passion
Hymne
Charme

Vil du bedømme dette stadion, så gør du det i toppen af denne side.

Hvis du er nysgerrig på hvor dette stadion placerer sig på stemningsbarometeret, så klik her.

Og vil du se andre brugeres vurdering og kommentarer, så finder du dem i bunden af denne side.

Historie

Fodboldklubben AC Horsens er overbygningen på FC Horsens. FC Horsens er en selvstændig klub, og så er der fusionsklubben AC Horsens.

FC Horsens blev grundlagt i 1987 og spillede sig i 2017 op i Serie 1 efter at have spillet i Kvalifikationsrækken og Danmarksserien.

AC Horsens blev dannet i 1994 og spiller i Superligaen. Holdet består af elitespillerne fra klubberne FC Horsens og HFS.

I sæsonen 2004/2005 rykkede AC Horsens endeligt op i Superligaen og har spillet der siden med enkelte afstikkere til 1. division.

Klubben er kendt som De gule – eller Den Gule fare. Spilledragterne er naturligvis helt gule.

Forud for fusionen til AC Horsens var alle de gode spillere spredt ud over flere klubber i Horsens Kommune. I 1986 blev de 12-13 fodboldklubber i Horsens indkaldt til møde med det formål at finde en måde at samarbejde på og få Horsens på fodboldlandkortet.

Den store fusion indtraf ikke, men en del mindre klubber fusionerede med hinanden, og i 1987 blev FC Horsens født. Endeligt i 1994 kom så den store fusion med skabelsen af fusionsklubben AC Horsens.

Nuværende cheftræner er Bo Henriksen, men tidligere har både Kent Nielsen og Johnny Mølby stået i spidsen for holdet.

AC Horsens er et børsnoteret aktieselskab, der ejes af Horsens fS Fodbold (HFS).

Stadion

Horsens har hjemmebane på CASA Arena Horsens, hvilket er en del af Forum Horsens. Stadionet er kommunalt ejet. Det tjener, foruden hjemmebane for AC Horsens, også som spillested for store koncerter og lignende.

Stadionet har glasfacade og er lukket af. Derudover er stadionet en del af Forum Horsens, der rummer et væld af idrætsfaciliteter.

Stadion lever op til UEFA’s krav og kan med sine 10.400 tilskuerpladser, hvoraf 7500 af dem er siddepladser, tilbyde sine tilskuere en god oplevelse.

CASA Arena Horsens blev bygget i i årene 2006 – 2008, hvor det blev indviet og navngivet. Forinden da havde byens idrætspark eksisteret siden 1929.

CASA Arena Horsens ligger på Langmarksvej, som er 15 minutters gang fra Horsens Banegård. Det kostede 90 millioner kroner at bygge, og Horsens Kommune samt private sponsorer stod for denne udgift.

På Sydtribunen er en sponsorlounge med plads til omkring 1.000 spisende gæster. Der er desuden en lille foyer, der rummer Forum Horsens sportscafé.