Brøndby Stadion, Brøndby IF

8.3 Users score: 8 with 43 votes

FAKTA

  • Grundlagt: 1965
  • Kapacitet: 28.000
  • Adresse: Brøndby Stadion 30, 2605 Brøndbyvester
  • Transport: https://brondby.com/klub/stadion/stadionoverblik/transport/
  • Hjemmeside: www.brondby.com
  • Hymne: Brøndby Hymnen

ANBEFALINGER FRA FANS

  • Særlige opgør/rivaler: FCK
  • Stå tæt på Sydsiden
Lydniveau
Passion
Hymne
Charme

Vil du bedømme dette stadion, så gør du det i toppen af denne side.

Hvis du er nysgerrig på hvor dette stadion placerer sig på stemningsbarometeret, så klik her.

Og vil du se andre brugeres vurdering og kommentarer, så finder du dem i bunden af denne side.

Historie

Brøndbyernes Idrætsforening blev stiftet i 1964 som en sammenslutning af fodboldklubberne Brøndbyøster Idrætsforening og Brøndbyvester Idrætsforening.

Sammenslutningen skete på baggrund af et ønske fra det lokale sogneråd om at have et samlet hold for bydelene.

Brøndbyernes IF Fodbold blev stiftet i maj 1978 i forbindelse med indførelsen af professionel fodbold i Danmark. Klubben blev børsnoteret i 1987 og blev dermed den anden fodboldvirksomhed i verden til at gøre dette.

Klubben har altid satset på ungdomsarbejdet men seniorholdet blev også styrket ved sammenslutningen. I 1967 lykkedes det at vinde den sjællandske serie 1 og rykke op i Sjællandsserien.

Kjeld Rasmussen blev den første formand efter at idrætsgrenene blev skilt ud. Fodboldklubben beholdt navnet.

Finn Laudrup, som var tidligere landsholdsspiller, blev spillende træner i 1973 men koncentrerede sig fra ´74 kun om at spille og blev anfører.

Målet var at blive divisionsklub, men vejen var lang og trang.

Michael Laudrup blev på sin 18 års fødselsdag, i 1982 Brøndbys første A-landsholdsspiler. Klubben har udviklet flere af Danmarks bedste fodboldspilere gennem tiderne, som for eksempel Daniel Agger. Agger startede i Brøndby IF i 1998 og skrev under på sin første fuldtidskontrakt i maj 2004. I sin første periode i klubben opnåede Daniel 49 kampe . I 2006 blve han solgt til Liverpool FC, hvor han fik otte år i den røde trøje. I august 2014 vendte Daniel hjem til Brøndby IF og var med til at atter at spille Brøndby IF ud i Europa inden han i 2016 stoppede karrieren.

Brøndby IF har vundet det danske mesterskab 10 gange i klubbens historie. Senest i 2005. Pokalturneringen er vundet 7 gange senest i 2018.

Brøndby IF har stolte europæiske traditioner. Brøndby har spillet mere end 100 europacup-kampe. Klubbens bedste resultat, som samtidig også stadig er den bedste danske præstation i Europa til dato, er semifinalepladsen i UEFA Cuppen 1991, hvor Roma blev endestationen. I 1998/99 kvalificerede klubben sig til gruppespillet i Champions League, som den første danske klub (hvis man ser bort fra AaB, der, trods misset kvalifikation, deltog i 1995/96 efter udelukkelse af deres overmænd fra Dynamo Kiev på grund af bestikkelse).

Brøndbys spilledragter er gule trøjer og blå bukser. Udebanedragten er med skiftende farver.

Brøndby trænes af tidligere U21-landstræner Niels Frederiksen, der kom til klubben i 2019.

Brøndby IF er et børsnoteret selskab med finansmanden Jan Bech, som storaktionær og dermed reelt ejer af klubben.

Stadion

Brøndby Stadion blev oprindeligt bygget i 1965 uden tribuner. Den officielle kampstart skete først i 1966, da man havde problemer med at få græsset til at gro i 1965.

I 1991 var stadionet ikke klar til at afvikle UEFA kampe men klubben fik dispensation ved at opstille nogle midlertidige endetribuner. Samtidigt lejedes man sig ind i den daværende Idrætsparken ved de store europæiske kampe.

I 1999/00 blev Brøndby Stadion udvidet og totalrenoveret, da det blev besluttet at klubben skule have brugsretten til stadionet alene.

Efter den stor ombygning i 2000 fik Brøndby Stadion plads til 31.000 tilskuere, hvoraf 19.000 af dem kan sidde ned.

I forbindelse med europæiske kampe og dertil særlige regler er kapaciteten reduceret til 26.000.

Brøndby Stadion er op gennem 00’erne blevet moderniseret og opgraderet flere gange. I 2011 skiftede den legendariske Faxe-tribunen, hvor de mest inkarnerede fans står navn til Sydsiden, da Brøndby havde skiftet sponsor fra Royal Unibrew til Carlsberg. Det nye navn for tribunen blev Sydsiden, hvilket også passede til det allerede bruge navn for denne stadion-ende.

Brøndby Stadion har lagt græs til en række både U21-landskampe og A-landskampe gennem tiderne.

Opkaldt efter en af klubbens allerstørste og mest vindene spillere, Kim Vilfort, er det uoficielle kælenavn for stadion blandt fans – Vilfort Park.