Brøndby Stadion, Brøndby IF

8.1 Users score: 8 with 35 votes

FAKTA

  • Grundlagt: 1965
  • Kapacitet: 28.000
  • Adresse: Brøndby Stadion 30, 2605 Brøndbyvester
  • Transport: https://brondby.com/klub/stadion/stadionoverblik/transport/
  • Hjemmeside: www.brondby.com
  • Hymne: Brøndby Hymnen

ANBEFALINGER FRA FANS

  • Særlige opgør/rivaler: FCK
  • Stå tæt på Sydsiden
Lydniveau
Passion
Hymne
Charme

Vil du bedømme dette stadion, så gør du det i toppen af denne side.

Hvis du er nysgerrig på hvor dette stadion placerer sig på stemningsbarometeret, så klik her.

Og vil du se andre brugeres vurdering og kommentarer, så finder du dem i bunden af denne side.

Historie

Brøndbyernes Idrætsforening blev stiftet i 1964 som en sammenslutning af fodboldklubberne Brøndbyøster Idrætsforening og Brøndbyvester Idrætsforening.

Sammenslutningen skete på baggrund af et ønske fra det lokale sogneråd om at have et samlet hold for bydelene.

Brøndbyernes IF Fodbold blev stiftet i maj 1978 i forbindelse med indførelsen af professionel fodbold i Danmark. Klubben blev børsnoteret i 1987 og blev dermed den anden fodboldvirksomhed i verden til at gøre dette.

Klubben har altid satset på ungdomsarbejdet men seniorholdet blev også styrket ved sammenslutningen. I 1967 lykkedes det at vinde den sjællandske serie 1 og rykke op i Sjællandsserien.

Kjeld Rasmussen blev den første formand efter at idrætsgrenene blev skilt ud. Fodboldklubben beholdt navnet.

Finn Laudrup, som var tidligere landsholdsspiller, blev spillende træner i 1973 men koncentrerede sig fra ´74 kun om at spille og blev anfører.

Målet var at blive divisionsklub, men vejen var lang og trang.

Michael Laudrup blev på sin 18 års fødselsdag, i 1982, Brøndbys første A-landsholdsspiler. Men klubben har udviklet flere af Danmarks bedste fodboldspilere gennem tiderne, som for eksempel Daniel Agger. Agger startede i Brøndby IF i 1998 og skrev under på sin første fuldtidskontrakt i maj 2004. I sin første periode i klubben opnåede Daniel 49 kampe . I 2006 blve han solgt til Liverpool FC, hvor han fik otte år i den røde trøje. I august 2014 vendte Daniel så hjem til Brøndby IF og var med til at atter at spille Brøndby IF ud i Europa inden han i 2016 stoppede karrieren.

Stadion

Blev oprindeligt bygget i 1965 uden tribuner. Den officielle kampstart skete først i 1966 da man havde problemer med at få græsset til at gro i 1965.

Stadionet fik efter en stor ombygning plads til 31.000 tilskuere, hvoraf 19.000 af dem kan sidde ned.

I forbindelse med at Brøndby kvalificerede sig til ‘Europa’  skulle  der sæder på sydtribunen. Og man var nødt til at reducerede antallet af pladser til 26.000.

I 1991 var stadionet ikke klar til at afvikle UEFA kampe men klubben fik dispensation ved at opstille nogle midlertidige endetribuner.

Oven på at det blev besluttet at klubben skule have brugsretten til stadionet alene, blev det i ´99-´00 udvidet og totalrenoveret. Gå til klubbens hjemmeside her

Sejre

Første Danmarksmesterskab i i 1985 og derefter fulgte 9 mesterskaber frem til 2008. Samtidigt har Brøndby også vundet pokalen 7 gange – senest i 2018.

Brøndby har spillet mere end 100 europacup-kampe. Klubbens bedste resultat, som samtidig også stadig er den bedste danske præstation i Europa til dato, er semifinalepladsen i UEFA Cuppen 1991, hvor Roma blev endestationen.