Anfield, Liverpool FC

8.4 Users score: 8 with 7 votes

FAKTA

  • Grundlagt: 15. marts 1892
  • Kapacitet: 54.167
  • Adresse: Anfield Rd, Liverpool L4 0TH
  • Transport: https://www.liverpoolfc.com/fans/fan-experience/visiting-anfield
  • Hjemmeside: https://www.liverpoolfc.com
  • Stadionrundtur: https://www.liverpoolfc.com/fans/fan-experience/visiting-anfield
  • Hymne: You Will Never Walk Aloe

ANBEFALINGER FRA FANS

  • Særlige opgør/rivaler: Everton
Lydniveau
Passion
Hymne
Charme

Vil du bedømme dette stadion, så gør du det i toppen af denne side.

Hvis du er nysgerrig på hvor dette stadion placerer sig på stemningsbarometeret, så klik her.

Og vil du se andre brugeres vurdering og kommentarer, så finder du dem i bunden af denne side.

Historie

Liverpool F.C. blev grundlagt I 1892 og bærer ordene  You´ll never walk alone på våbenskjoldet som også viser byen Liverpools vartegn – the Liverbird.
Klubben opstod efter et opgør i ledelsen hos Everton F.C., som også er fra byen.
Fodboldforbundet havde besluttet at alle kampe skulle spilles på baner med hegn om og John Houlding, lokal forretningsmand og bestyrelsesmedlem i Everton F.C., blev manden som løste den udfordring ved at få lavet en lejekontrakt på et stykke jord på Anfield Road.

Sidenhen blev Houlding en mindre populær mand i Everton, fordi han ville tjene flere penge på jorden og sælge øl på stadion. Everton F.C. var opstået i en metodiskkirke og medlemmerne var modstandere af ølsalg på Anfield. Den 12. Marts 1892 skete bruddet og Houlding stod tilbage med et stadion uden hold.
Men Houlding gik i gang og den 3. Juni 1892 blev klubben Liverpool Football Club godkendt. Houlding og støtterne McKenna og Barclay fordelte opgaverne i mellem sig. McKenna fandt 10 gode spilere i Skotland og holdet blev kendt som The team of Macs.
Forbindelsen til Skotland hænger stadig ved, lige som billedet som hele Liverpools hold, frem for det udelukkende lokale hold Everton, blev forstærket ved at vælge byens røde farve, som farven på spilledragterne.

I dag har Tom Werner været formand for klubben siden 2010 og i 2015 overtog Jürgen Klopp trænersædet. Du kan tilgå klubbens hjemmeside ved at klikke her

Stadion

Anfield Stadion med plads til 54.000 tilskuere på siddepladser. Blev bygget i 1884. The Kop er en tribune på Anfield, og nok den mest kendte af alle stadiontribuner. Den er opkaldt efter højen Spioenkop i Sydafrika, hvor mange soldater fra Merseyside-området mistede livet.

Sejre

Liverpool har vundet det engelske mesterskab en del gange i klubbens mere end 100 år lange historie. De fleste mesterskaber blev vundet i 1970 ´erne og 80´erne hvor de næsten vandt hvert år. Når de ikke vandt i de 2 årtier, var de alligevel med helt til finalen. Klubben har vundet FA Cup 7 gange – senest i sæsonen ´05/´06. De seneste store sejr var Liga Cup i 2012.

Transfer

I 2018 slog klubben alle sine hidtige rekorder, og betalte 75 millioner britiske pund, da de købte Virgil Van Dijk af Southampton, men også året forinden havde de investeret i Mohammed Salah med 35 millioner britiske pund. Effekten af de store investeringer er desværre endnu ikke indfriet i 2018

Hillsborough-tragedien I 1989

Semifinalen mellem Liverpool og Nottingham Forrest skulle stå på Hillsborough. Liverpools fans var rejst på tværs af England for at støtte deres hold, men der var slet ikke plads til de mange mennsker på den lille tribune, som de var blevet tildelt. Politi og vagter mistede overblikket og da kampen gik i gang begyndte katastrofen. Foran tribunen stod et højt hegn og fordi presset blev ved med at komme bagfra, blev de forreste fans presset mod hegnet. De blev mast og trampet ned af den store folkemængde. 94 Liverpoolfans mistede livet den dag og mange flere kom til skade.