Allianz Stadium, Juventus

7.5 Users score: 7 with 6 votes

FAKTA

  • Grundlagt: 8. september 2011
  • Kapacitet: 41.507
  • Adresse: Corso Gaetano Scirea, 50, 10151 Torino TO, Italien
  • Transport: Fra Porta Nuova og Porta Susa, tag subway mod Fermi. Stå af ved Bernini og tag shuttle bus 9
  • Hjemmeside: http://www.juventus.com/en/
  • Stadionrundtur: http://www.juventus.com/en/stadium-and-museum/
  • Hymne: Storia Di Un Grande Amore

ANBEFALINGER FRA FANS

  • Særlige opgør/rivaler: Milan + Torino
Lydniveau
Passion
Hymne
Charme

Vil du bedømme dette stadion, så gør du det i toppen af denne side.

Hvis du er nysgerrig på hvor dette stadion placerer sig på stemningsbarometeret, så klik her.

Og vil du se andre brugeres vurdering og kommentarer, så finder du dem i bunden af denne side.

Juventus F.C. kommer fra den italienske by Torino i norditalien, hvor historien starter på en bænk. Det var en gruppe studerende som startede klubben ud fra et ønske om at oprette en sportsklub.

Fodbold var ved at blive populært i Europa i 1897 og Turino skulle være med.

De fleste af stifterne var unge mennesker under 17 år – Og deraf kom navnet Sport Club Juventus. Juventus betyder ungdom på Latin og det var netop hvad de unge studerede.

Efter et par over var det kun fodbold som blve dyrket i klubben, så den skiftede til Football Club Juventus.

Klubben bliver kaldt La Vecchia Signora, som betyder Den gamle Dame. Den bliver også kaldt Bianconeri, som betyder de sort-hvide med reference til deres sort/hvis-stribede spilletrøjer. Striberne er vertikale.

Historien går, at klubben oprindeligt spillede i lyserøde trøjer, men efter et ønske om at få et mere moderne udtryk, bestilte rød/sort-stribede trøjer i England. Men der kom sort/hvid-stribede tilbage fra den engelske fodboldklub Notts County. Og sådan blev det.

I 1924 blev Agnelli-familien involveret og er det stadig. Agnelli ejer bilproducenten Fiat og en række andre virksomheder. Flere familiemedlemmer har stået i spidsen for klubben og brugt mange penge på den. Du kan tilgå klubbens hjemmeside ved at klikke her.

Sejre

Juventus har vundet mesterskabet 32 gange hvoraf de sidste 2 er blevet frataget igen på grund af Calciopoli-skandalen, som kort fortalt handlede om at Juventus´ sportsdirektør, Luciano Moggi, og en lang række andre personer i toppen af italiensk fodbold, havde udpeget hvilke dommere som skulle dømme hvilke kampe. Dommerne skulle tippe kampene i positiv retning for Moggi og allierede.

Dommere, som ikke var med i dette spind, ville få en andenrangskarriere og aldrig dømme på de store stadions. Moggis søn var efter sigende også involveret via GEA World, som var agenter for 30 % af spillerne i Italiens Serie A. De sørgede for priserne og overførslerne af penge.

Moggi senior blev aldrig dømt i de italienske retssale fordi sagen blev forældet.

I 1930 ´erne slog Juventus for alvor igennem og vandt mesterskabet 5 år i træk fra ´31 til ´35. Dette hold, La Juve del Quinquennio – Juve gennem den 5-årige periode – var også kernen på det italienske landshold i perioden.
Men efter storhedstiden, nåede Juventus ikke rigtigt til tops før igen i 50´erne. Både i 2010 og 2011 sluttede holdet på en skuffende 7. Plads i det italienske mesterskab.

Agnelli-familien satte sønnen Andrea Agnelli på præsidentposten, Fiats ejer, John Elkann brugte en masse penge på gode handler til klubben og Beppe Marotta skulle løfte arven efter at man først havde prøvet Secco, som arvtager efter Moggi. Antonio Conte blev den nye cheftræner i 2011 og det fik vinden til at vende. Juventus vandt ligaen i ´13/´14.

Stadion

Juventus Stadion, eller det sponsorerede navn Allianz Stadium, er bygget samme sted som den tidligere hjemmebane Stadio della Alpi. Der er plads til 41.000 siddende tilskuere og det blev indviet i 2011.

Det moderne og familievenlige stadion rummer alle moderne faciliteter.

Stadionet er 1 af kun 3 klubejede stadioner i Serie A.

Juventus tabte kun 3 af de første 100 kampe på det nye stadion, som i 2014 var vært for UEFA Europa League finalen.